گزارش بیا شمال؛

امید از تالاب پر كشید

امید از تالاب پر كشید

بیا شمال: زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در مازندران به روزهای آخر رسید و درنای امید با خیلی از گونه های نادر بال وپرشکسته روانه مقصد شدند و برخی از مسافران به بهار نرسیدند.


خبرگزاری مهر، گروه استان ها: تک درنای سیبری امید که از تالاب های مازندران پر می کشد، اختتام فصل زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در تالاب های استان شمرده می شود اما همچنان پرنده کشی و مرگ پرندگان مهاجر در زیستگاه ها ادامه دارد.۱۱۵ روز از زمستان گذرانی خیلی از گونه های زمستان گذر در مازندران می گذرد ودراین روزها و شب ها نفس تعدادی از گونه ها به شماره افتاد و شمار زیادی از پرندگان مهاجر شکار شده و هیچ گاه فرصت برگشت و کوچ به سرزمین هایشان را پیدا نکردند. زمستان امسال هم همانند سالهای قبل زمستان تلخ وسیاه برای گونه های پرندگان مهاجر در میانکاله بود و تا حالا قریب به ۱۶ هزار بال گرفتار بوتولیسم و بیماری شدند. فرجام مهاجران مازندران یا شکار است و یا بیماری و دسته معدودی از اینگونه های زیبا فرصت فرار و کوچ پیدا می کنند تا از منوی رستوران ها و درون تاوه ها سر در نیاورند. در حالی علت مرگ شمار زیادی از گونه های مهاجر در میانکاله سم بوتولیسم مطرح می شود که هنوز ابهام درباره علل این تلفات وجود دارد.شکارهر ساله دسته های زیادی از پرندگان مهاجر در تالاب های استان مازندران شکار و در بازار فروش پرندگان میانکاله و یا رستوران ها عرضه می شود و تلاش چند ساله برای جمع آوری دام های صید و ساماندهی بازار فروش پرندگان پرماجر در فریدونکنار بی نتیجه مانده است. محیط زیست عقیده دارد متولیان شهری همکاری ندارند و مسئولان شهری نیز سرنوشت بازار را با معیشت مردم و صیادان سنتی گره می زنند.
پرندگان در بازار و منوی رستوران ها تا ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر بال قیمت گذاری وفروخته می شود و خیلی از اینگونه ها در قالب شکم پر و با غذاهای دیگر تزئین وفروش می رود. تالاب میانکاله به رغم آنکه یکی از زیست گاه های مهم آبی در کشور و جهان شمرده می شود، سالانه میزبان پرندگان زیادی همچون سنبل تالابی، مرغابی، فلامینگو و غیره است و ماهیان زیادی نظیر کپور، کفال، سوق و سفید نیز در آن زیست می کنند. پارینه ۴۰ هزار قطعه و امسال تا حالا ۱۶ هزار بال پرنده مهاجر در میانکاله تلف شد و همچنان بوتولیسم پاشنه آشیل مرگ این پرندگان نادر شمرده می شود. حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه سال قبل از دوم بهمن ماه با تلفات غیرعادی پرندگان مواجه شدیم، اظهار داشت: این فاجعه امسال از ۹ بهمن ماه ثبت وگزارش شده است. وی با اظهار اینکه با کمک دامپزشکی مبادرت به نمونه برداری از لاشه پرندگان تلف شده صورت گرفته است، اضافه کرد: همین طور نمونه برداری وآنالیز درباره عوامل دیگر مرگ پرندگان در دستور کار قرار گرفت و علاوه براین تیم های گشت مشترک نیز برای پایش وجمع آوری پرندگان تلف شده است. همین طور نمونه برداری وآنالیز درباره عوامل دیگر مرگ پرندگان در دستور کار قرار گرفت و علاوه براین تیم های گشت مشترک نیز برای پایش وجمع آوری پرندگان تلف شده استابراهیمی با اشاره به تشکیل گشت مشترک در میانکاله خصوصاً در فصل مهاجرت پرندگان افزود: سال قبل بیش از ۹۰ درصد تلفات را چنگرها تشکیل دادند و امسال نیز وضعیت چنین بوده است. مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با عنوان اینکه بررسی های اولیه بیماری آنفلوانزا و نیوکاسل را منتفی دانسته است، اضافه کرد: این درحالی که همچنان نمونه برداری ها ادامه دارد. وی با اظهار اینکه تا حالا ۱۶ هزار بال پرنده تلف شدند، اضافه کرد: مرگ پرندگان برای محیطبانان و حافظان گونه های وحش دردآور و رنج آور است. ابراهیمی لایروبی انهار و رودخانه های کانال های منتهی به تالاب و انتقال آب از سد گلورد را همچون اقدامات برای نجات بخشی تالاب ذکر کرد.
امسال همانند پارینه پای بوتولیسم را به میان کشیده اند، سمی کشنده که فاجعه ای به نام مرگ پرندگان یا مرگ تالاب را رقم زده است و بی گمان تداوم خشک شدن تالاب میانکاله در سالهای آینده، تبعات زیانباری را درپی خواهد داشت.میانکاله نفس آخر را می کشدتالاب میانکاله نفس های آخر را می کشد و نبض آن با زندگی پرندگان مهاجر گره خورده، تالابی که سال ها در آرزوی ترشدن لب های تشنه اش مانده است. میانکاله دیگر بهشت پرندگان نیست و رسوب گرفتن انهار ورودخانه، این بهشت را در سالهای اخیر به دوزخی برای پرندگان مهاجر مبدل کرده است و نبود اکسیژن تالاب را به منشأ تولید سم بوتولیسم تبدیل نموده است. محمدابراهیم یخکشی مدیرعامل آب منطقه ای مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه تالاب میانکاله ساحلی است و آب آن از دریا تامین می شود، اظهار داشت: کاهش تراز آب دریا تأثیر به سزایی در تالاب داشته است. وی با عنوان اینکه تالاب ساحلی است وعلاوه براینکه ۱۴ رودخانه نیز به این تالاب منتهی می شود که ۳۰ میلیون مترمکعب حجم آب آنست، اضافه کرد: تالاب میانکاله چندان از آب پیرامونی رودخانه ها تغذیه نمی گردد. وی با اظهار اینکه در سال ۷۴ تا حالا یک میلیارد و۲۰۰ میلیون مترمکعب آب ورودی به تالاب ها کاسته شده است، اضافه کرد: باید سطح تالاب را مرطوب نگه داریم تا با ریزگردها و بیماری مقابله نماییم. میانکاله نیازمند عزم واراده برای احیا ونجات است تا برچسب مهمانکشی و بوتولیسم را از پیشانی خود پاک کند و پرندگان مهاجر با خیالی راحت و آسوده زمستان سرد را به بهار پر از امید پیوند دهند. بازگشت امید تک درنای سفید سیبری به زادگاهش به مفهوم پایانی پرنده کشی در میانکاله و تالاب های مازندران است، تلفات، شکار و پرنده کشی هر روز و همچنان ادامه دارد.

1399/12/09
15:04:37
0.0 / 5
940
تگهای خبر: آب , پزشك , تور , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا