استاندار گیلان تاكید كرد:

لزوم توسعه بانكهای نشا برنج در گیلان

لزوم توسعه بانكهای نشا برنج در گیلان

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توسعه بانکهای نشا برنج، اظهار داشت: فرمانداران کشاورزان را به انجام بیمه محصولات کشاورزی ترغیب کنند.



به گزارش بیا شمال به نقل از مهر، ارسلان زارع غروب چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران گیلان و بررسی وضعیت منابع آبی با محوریت تامین آب کشاورزی استان اظهار نمود: مصرف زیاد آب برای تولید نشا مقرون به صرفه نیست و باید تلاش شود تنگناهای پیش روی کارهای کشاورزی کاهش و امیدبخشی به این قشر شریف و زحمتکش افزایش یابد.
وی بر لزوم تقویت برنامه های عملیاتی و اجرائی دستگاه های خدمات رسان و مقابله ای در حوادث غیر مترقبه، اضافه کرد: افزایش توان پاسخگویی در روزهای مختلف سال، مشکلات بازسازی و باز توانی بعد از حادثه را نیز می کاهد.
استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت تهیه طرح های مطالعاتی، استفاده از و نقشه های اطلاعات مکانی، راه اندازی سیستم اطلاع رسانی آنلاین، ارتباط برخط با استان های همجوار و هماهنگی و تعامل مستمر بین دستگاهی و فرمانداری ها، اشاره کرد: تولید محصول راهبردی برنج بعنوان یکی از تولیدات اصلی گیلان محسوب شده و پربارش بودن استان نباید منجر به غفلت از بروز احتمالی تنش آبی شود.
زارع کاهش ۳۲ درصدی بارش نزولات جوی در زمستان سال قبل و فروردین ماه امسال جاری را نگران کننده دانست و اشاره کرد: باتوجه به کاهش ۴۰ درصدی بارش ها در مناطق بالادست، برمبنای پیش بینی هواشناسی میزان بارش ها در ایام پایانی فروردین و همین طور اردیبهشت و خردادماه، فراتر از میانگین سالهای قبل نخواهد بود.
استاندار گیلان به افزایش ۱.۹ درصدی دما و پیش بینی تداوم گرما در ماه های اردیبهشت و خرداد اشاره و افزود: صرفه جویی در مصرف آب برای مدیریت بهینه فصل زراعی، فقط با همراهی و همدلی مسئولان و کشاورزان عملی می شود.
وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از بخشی نگری به موضوع تامین آب کشاورزی، افزود: کاهش وابستگی به سد سفیدرود با اتکا به آب های سطحی موجود در استان و نیز کاهش آب مصرفی شالیزارها با افزایش بازده و راندمان بیش از پیش ضرورت دارد.
استاندار گیلان افزود: بهره گیری از سدهای لاستیکی و مخزنی کوچک و ظرفیت مستعد آب بندان های موجود در استان، می توان نزولات جوی که به دریا ریخته می شود را حفظ و نسبت به ذخیره سازی آب اقدام نمود.
زارع به بهره مندی از ظرفیت ۷۰ درصدی مکانیزاسیون پروسه کاشت، داشت و برداشت بعنوان نقطه قوتی برای استان اشاره نمود و اظهار داشت: کوشش برای پوشش ۹۰ درصدی این شاخص طی سالهای آتی ضرورت داشته و اجرای طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای استان به راندمان بیشتر و کاهش آب مصرفی کمک شایانی می کند.
وی ترویج نگاه استفاده از ارقام گونه های زودبازده پرمحصول با قابلیت تحمل خشکی و تنش آبی، و کاهش میزان مصرف آب اقدامی لازم دانست و اضافه کرد: درباب بیمه منازل روستایی در مقابل حوادث و آتش سوزی ها استقبال خوبی شده و از آن جایی که بیمه محصولات کشاورزی میزان خسارات را می کاهد باید بوسیله فرمانداران، بخشداران و دهیاران و مراکز خدمات جهاد کشاورزی اطلاع رسانی گردد.


منبع:

1400/01/26
11:06:10
0.0 / 5
1080
تگهای خبر: آب , تولید , حادثه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا