در مهر بخوانید؛

سهم استان ها از اولین مناظره

سهم استان ها از اولین مناظره

به گزارش بیا شمال در اولین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری علاوه بر مسائل کلان اقتصادی که استان ها را متأثر می کند به بعضی از مشکلات استانی به صورت شاخص اشاره شد، در این گزارش نگاهی به مواضع نامزدها داریم.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها: اولین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با تمرکز بر روی مسائل اقتصادی برگزار شد، جدا از این که محورهای طرح شده در سطح کلان تأثیراتی تا سطح استان ها و شهرستان ها خواهد داشت اما در این مناظره برخی نامزدها به صورت شاخص به طرح نکات استانی پرداختند.
از خواندن شعر ترکی حیدربابا توسط «محسن مهر علیزاده» که جزو حواشی اولین مناظره بود تا گریزهای مستمر برخی نامزدها به مشکلات اقوام و استانهای مرزنشین را میتوان در بین ابزارهای نامزدها برای جلب نگاه مردم در استانهای مختلف به شمار آورد.

در این میان با جستجوی کلمات در رابطه با استان ها در بین فایل سخنان نامزدها میتوان اظهار داشت که «محسن رضایی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، ابراهیم رئیسی و سعید جلیلی» در پاسخ به سوالات مطرح شده هرکدام به برخی مسائل استان ها اشاره داشته اند.
عدالت در توزیع منابع، اعتبارات و تسهیلات از نکات مورد تاکید «قاضی زاده هاشمی» بود و «علیرضا زاکانی» پیرامون اهمیت بومی گزینی، استفاده از ظرفیت منابع انسانی استان ها، تمرکززدایی و تفویض اختیارات به شهرستان ها صحبت کرد.
«محسن رضایی» استفاده از اقوام و استفاده از ظرفیت سرمایه های استانی در همان استان را مورد تاکید قرار داد و «سعید جلیلی» هم از محرومیت زدایی و برنامه ها برای استانهای محروم سخن گفت.
«حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی» هم در طول مناظره به سفرهای استانی خود اشاره نمود و بر ضرورت توجه به احیای واحدهای تولیدی راکد و تعطیل استان ها تاکید کرد.

و اما از میان استانهای کشور، استان خوزستان به اسم در مناظره ها مورد توجه قرار گرفت که دلیل آنرا میتوان در مشکلات مختلف این استان طی سالهای اخیر جستجو کرد به صورتی که بارها مسائل خوزستانی ها به سرخط اخبار آمده است.
در حوزه محرومیت هم بشاگرد همچنان مورد استناد تصمیم گیران و تصمیم سازان قرار می گیرد، منطقه محرومی در استان هرمزگان که با شاخصهای توسعه ای پایین همواره در رسانه ها و افکار عمومی مطرح بوده است تا این دفعه هم پای آن به مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری کشیده شود.
در جداول زیر مواضع و اظهارات نامزدهای ریاست جمهوری که قرابت بیشتری با مسائل استانی دارند به صورت مشروح آورده شده است.



سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی
* اگر ما بخواهیم با فساد مبارزه نماییم، ابتدا باید به سراغ اصلاح این ساختار استضعاف گر برویم. چند عدد مطرح می کنم تا این موضوع، شفاف شود. در سال گذشته، نقدینگی تولید شد به ازای هر نفر سالانه ۴۰۰ میلیون تومان بود، نکته اینجاست که توزیع این نقدینگی به چه صورت بوده است.
* بزرگ ترین رانت داده شده در کشور، وام های بانکی است. به این دلیل که عملاً به کسی تسهیلات می دهیم، تورم این انگیزه را به او می دهیم که هیچ وقت بدهی خویش را تسویه نکند، چون هرچقدر بیشتر پول نگه می دارد، ارزش دارایی اش افزوده می شود.
* در این ماجرا ۶۵ درصد منابع بانکی به دهک اول اختصاص داده شد و نیمی از جمعیت تنها ۵ درصد از منابع بانکی را دریافت کرده اند. اگر در سطح کشور، این تقسیم را بررسی نماییم ۷۰ درصد آن به تهران اختصاص داده شده و مابقی آن به ۲۵ استان دیگر داده شده است. وقتی این گونه توزیع اتفاق می افتد، مشکلات خوزستان پیش می آید و خانه ۵۰۰ میلیون تومانی به خانه ۵ میلیارد تومانی تبدیل می شود.
مشروح اظهارات قاضی زاده هاشمی و جزئیات بیشتری از سخنان وی را می توانید در این لینک دنبال کنید.

علیرضا زاکانی
* وی در پاسخ به سوالی در مورد بومی گزینی در جهت کاهش بیکاری در استانهای مختلف، اظهار داشت: بنده چهار رویکرد برگزیده ام که رویکرد اول تحول در عرصه اقتصاد و مدیریت است. در این حوزه چهار راهکار و هدف عملیاتی شامل جهش تولید، حکمرانی فضای مجازی و دولت الکترونیک، تمرکززدایی و مبارزه قاطع با فساد اقتصادی و اداری را طراحی نموده ام.
* مبتنی بر بازآمایش مجدد ایران اسلامی و هویت دادن به ۵۱ شهرستان و تعریف مأموریت درست برای این شهرستان ها، فعالیت خواهیم کرد.
*از صد درصد بودجه و اعتباری که تصویب می شود ۱۰ درصد آن سهم استان و شهرستان برای تصمیم گیری است. باقی آن در ارتباط با طرح های استانی و ملی استانی است، از این رو برای ۹۰ درصد از بودجه ها در مرکز کشور تصمیم می گیریم.
ما کل کشور را در راه تولید قرار می دهیم.
* این تحول در حوزه دادن اختیارات به شهرستان ها، توجه به محور قرار دادن شهرستان ها برای تحول و اقدام مناسب و تلاش جهت انتقال ظرفیت اعتباری به شهرستان ها باعث می شود که ۴۵۰ نقطه کشور آغاز به رقابت با یکدیگر کنند. با این اقدامات کل کشور را در راه تولید قرار می دهیم، درحالی که اختیاراتمان را در قاعده هرم شهرستانی توزیع می نماییم. امکانی را فراهم خواهیم کرد که نخبگان و شایستگان هر شهرستان محور تغییر و تحول آن شهرستان قرار گیرند.

مشروح اظهارات زاکانی و جزئیات بیشتری از سخنان وی را می توانید در این لینک دنبال کنید.

محسن رضایی
*در این راستا از اصل ۱۳۷ بهره برده و اقتصاد متمرکز که باعث فساد و افزایش هزینه شده از مرکز به دیگر استان ها و شوراها واگذار می شود، مردم در هر استانی سپرده و درآمدهای خودشان را سرمایه گذاری خواهند کرد و مدیران محلی که در شوراهای شهر و استان ها هستند اختیاراتشان افزوده می شود.
* از طرفی در تمام استان ها اقوام نقش در اداره کشور خواهند داشت و در اداره استانهای خودشان استفاده خواهند شد. تغییر حکمرانی بسیار مهم می باشد و مبارزه با فساد باید آغاز آن باشد.

مشروح اظهارات رضایی و جزئیات بیشتری از سخنان وی را می توانید در این لینک دنبال کنید.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی
*می گوئید چرا با واحدهای تولیدی سر می زنید؟ من که نمی خواستم سر بزنم، شما مردم را گرفتار کردید. این اقتصاد است که کشور را به این روز انداختید؟ قوه قضائیه و دادگستری های سراسر کشور بیشتر از ۲ هزار کارخانه راه اندازی کردند. بروید و ببینید این ها کجا هستند و بودند یا نبودند. این ها پیش روی مردم است.
*من مدیر نشستن در اتاق ها نیستم. اتفاقاً شما باید پاسخ دهید که چرا کار را به این روز رساندید که من که به استان می روم با کارآفرین ها جلسه داشته باشم؟ این ها صدایشان از بی توجهی ها بلند است. اتفاقاً سوال جدی از شما مطرح است که چرا داد همه را درآوردید و داد کارآفرین و کارگر را درآوردید؟
*تبریزی ها ماشین سازی تبریز را می بینند، کرمانشاه را می بینند، در اراک و خوزستان می بینند. داد کارگر و کشاورز و مردم در آمده است. ما بی توجه باشیم؟ فرق شما و ما همین است. ما به فرمان رهبری که فرمودند تولید مسأله کشور است، به خواست مردم توجه می نماییم و به میدان آمدیم. ما برای دولت، کسب و کار و معیشت مردم برنامه داریم.

مشروح اظهارات رئیسی و جزئیات بیشتری از سخنان وی را می توانید در این لینک دنبال کنید.

سعید جلیلی
*یکی از مشکلاتی که در سالهای اخیر داشتیم این بود که در نگاه اقتصادی، مردم و محرومین در اولویت نبودند. یکی از بحث های مهم در اقتصاد این است که اگر ما صحبت از جمهوری اسلامی و جمهوریت که یادگار حضرت امام است، می نماییم، مردم را باید در اقتصاد هم موردتوجه قرار دهیم.
*در زمان رأی گیری حتی هلی کوپتر می بریم تا رأی مردم اتخاذ شود اما آیا در روستاهای دورافتاده این کار را می نماییم که آن چیزی که حق مردم است در جنبه های اقتصادی هم به آنان برسد؟ اگر ما این نگاه را نداشته باشیم، به یک سری کارهای نمایشی روی می آوریم که این کارهای نمایشی، کار برای مردم نخواهد بود. برای محرومیت زدایی باید طرح و برنامه داشت اما پیش از طرح و برنامه، باید اراده داشت.
* ما چند طرح اساسی در این حوزه داریم که حتما باید صورت گیرد تا محرومیت به حداقل برسد. در وهله اول باید حق مردم را در عرصه های مختلف بخصوص در سهمی که از مصرف انرژی دارند، به آنان داده شود.
* ما در طرح «وان» یا واحد انرژی به دنبال آن هستیم که این حق به مردم داده شود. طرح دوم، طرح سبد غذایی است که در این طرح آحاد مردم باید در روز ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوکالری حداقل انرژی و غذاهای لازم به آنان برسد. برنامه ای در این حوزه تهیه شده است که این به خوبی توزیع شود. در اثر سیاست های عدم نگاه به محرومان متأسفانه شاهد می باشیم که این سبد غذایی به مردم نمی رسد.
مشروح اظهارات جلیلی و جزئیات بیشتری از سخنان وی را می توانید در این لینک دنبال کنید.
تصاویری از استان ها؛ مردم ناظر مناظره ها!

















برای دیدن مابقی تصاویر اینجا کلیک کنید.
برای پیگیری آخرین اخبار انتخاباتی و مشروح اظهارات داوطلبان صفحه انتخابات مهر را دنبال کنید.


1400/03/17
13:29:40
0.0 / 5
1132
تگهای خبر: ابزار , تسهیلات , تور , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا