برای نخستین بار؛

طرح پایلوت كشت زنجبیل با سایبان های نوین اجرا می شود

طرح پایلوت كشت زنجبیل با سایبان های نوین اجرا می شود

کشت یک هکتار زنجبیل به صورت پایلوت با سایبان های نوین در استان گیلان برای اولین بار با هدف بی نیازی از واردات و تولید دانش فنی کشت و کار این گیاه در حال انجام است.


به گزارش بیا شمال به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیر طرح های ویژه معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که کشت یک هکتار زنجبیل به صورت پایلوت با سایبان های نوین در استان گیلان برای اولین بار با هدف بی نیازی از واردات و تولید دانش فنی کشت و کار این گیاه در حال انجام می باشد، اظهار داشت: این طرح توسط گروه کسب و کار نظری در روستای خمسر، شهر صومعه سرا در استان گیلان و با کشت غده های زنجبیل در حال اجرا می باشد. شاهین رستم پور، توانمندسازی تولیدات کشاورزی کشور را از اهداف دیگر این طرح عنوان نمود. وی ادامه داد: در این طرح که با حمایت معاونت امور باغبانی در حال اجرا می باشد، برای اولین بار از سایبان مدرن با ارتفاع ۴ متر و میزان سایه اندازی ۲۰ درصد در فضای باز و کشت فوق متراکم استفاده می شود. رستم پور اظهار داشت: بکارگیری بستر کشت تولید داخل کشور (پینوپیت) در کاهش هزینه ها باعث توجیه پذیری اقتصادی این طرح و بهره گیری از نیروی کار بومی هم منجر به اشتغالزایی و رونق کسب و کار در منطقه شده است. وی در عین حال اذعان داشت: بخش تحقیقات گروه کسب و کار نظری می خواهد در فاز بعدی، سطح کشت زنجبیل در استان گیلان را با استفاده از سایبان های استاندارد به هفت هکتار گسترش دهد. مدیر طرح های ویژه معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بررسی های اولیه بخش تحقیقات گروه کسب و کار نظری نشان داده است استانهای گیلان، مازندران و بخش هایی از استان گلستان به لحاظ رطوبت مطلوب و شرایط آب و هوایی مناسب کشت زنجبیل هستند. گفتنی است، سالانه بیشتر از ۳ هزار تن زنجبیل از کشورهای مختلف بخصوص چین و هند وارد ایران می شود. بر مبنای آمار سازمان فائو، هند با تولید بیشتر از یک میلیون تن، نیجریه با تولید ۵۲۳ هزار تن و چین با تولید ۴۶۳ هزار تن در جایگاه یکم تا سوم تولید زنجبیل در جهان قرار دارند. گیاه زنجبیل در کشورهایی نظیر اندونزی، نپال، تایلند، کامرون، بنگلادش و ژاپن هم تولید می شود. زنجبیل یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی در جهان است و بعنوان چاشنی مغذی در خیلی از غذاهای ایرانی، هندی و چینی مصرف می شود.


منبع:

1400/05/07
11:41:30
0.0 / 5
980
تگهای خبر: آب , استاندارد , تولید , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا