صنعتگر و پژوهشگر توسعه مطرح كرد

اقتصاد ایران در آستانه تحول تاریخی

اقتصاد ایران در آستانه تحول تاریخی

به گزارش بیا شمال، مازندران صنعتگر و پژوهشگر توسعه با انتقاد از ریشه های تاریخی و ساختاری سیاستهای اقتصادی، وضعیت فعلی صنعت کشور را ناشی از تصمیم گیری های غیرعلمی خواند و اخطار داد: تکرار این الگوها می تواند فرصت تاریخی برای توسعه را از کشور سلب کند.


سید محمد بحرینیان در سمینار تخصصی که در حاشیه نمایشگاه صنعت خودرو سازی مازندران در ساری برگزار شد با استناد به مبانی فکری، تصریح کرد: برمبنای تفسیر المیزان اثر علامه طباطبایی، «پیروی بدون علم» در هر اعتقاد و عملی حرام است و این اصل باید مبنای تحلیل سیاستگذاری های اقتصادی قرار گیرد.
وی در نقد وضع موجود اظهار داشت: ما امروز با نمایش ها و گویش هایی رو به رو هستیم که بدون هیچ محتوای علمی، توسط برخی افراد درباره ی سیاستهای کلان کشور صورت می گیرد.
به گفته ی ایشان، این نگاه سطحی به مفاهیمی مانند بخش پیشران سبب شده تا مفهوم حقیقی تولید در کشور به ابتدال کشیده شود.

مشکلات ساختاری اقتصاد و صنعت

بحرینیان در تحلیل خود به چندین چالش اساسی اشاره نمود و الگوی اقتصادی کشور را به سوی مصرف گرایی و واردات محور دانست و تصریح کرد: این روند تاریخی است که بگفته منابع دیگر، حداقل از دهه ۱۳۱۰ شمسی با افزایش درآمدهای نفتی و سیاست «درهای باز» برای واردات کالاهای مصرفی و غیرضروری شروع شده و بعد از انقلاب هم با وجود فراز و نشیب هایی تداوم یافته است.
این پژوهشگر با ارایه آمار اشاره کرد: سهم ایران از تجارت جهانی در سال ۱۴۰۱ تنها ۰.۲۳ درصد بوده است. این رقم در مقایسه با رشد کشورهایی مانند چین، نشانه بی برنامگی است.

بحران خودروسازی

بحرینیان واردات بی رویه را مانع ایجاد دانش فنی و نوآوری در صنایع داخلی مانند خودرو خواند و اظهار داشت: کارشناسان این صنعت هم بر مشکلاتی چون وابستگی به قطعات وارداتی، عدم سرمایه گذاری پایدار و روش پرریسک پیش فروش به عنوان راهکار تامین مالی تاکید کرده اند.
او همینطور از خروج سالانه میلیاردها دلار ارز برای واردات خودرو و قطعات انتقاد نمود.
بحرینیان با اشاره به کتاب «امنیت ملی» تألیف حسن روحانی، بحران بدهی های خارجی در دهه ۷۰ را نمونه ای از ضعف نظارت و فقدان برنامه ریزی عنوان نمود.

تحریم های خارجی و مدیریت داخلی

این پژوهشگر با اعلان اینکه بااینکه تحریمها با شناخت دقیق از نقاط ضعف اقتصاد ایران طراحی شده اند، اما ناتوانی نظام برنامه ریزی داخلی در برخورد هوشمندانه با این فشارها، لطمه اصلی را وارد کرده است، خاطرنشان کرد: منابع دیگر هم نشان می دهند تحریم های بین المللی بر صادرات نفت و غیرنفت، دسترسی به سیستم مالی جهانی و هزینه واردات تاثیر شدیدی گذاشته است.
بحرینیان با اخطار درباره ی عواقب ادامه روند فعلی اظهار داشت: فرصت طلایی توسعه را تقریباً از دست داده ایم و فرصت اندکی برای ما باقی مانده است! با این وجود، راهی جز توسعه برای بقای کشور وجود ندارد.
این صنعتگر و پژوهشگر توسعه اظهار نمود: اما این مسیر با «وعظ و کلی گویی» طی نمی شود و نیازمند ترسیم دقیق راه و سودجستن از سرمایه دانشی موجود در کشور است.

به طور خلاصه این رقم در مقایسه با رشد کشورهایی مانند چین، نشانه بی برنامگی است. با این حال، راهی جز توسعه برای بقای کشور وجود ندارد.

1404/10/05
15:44:17
0.0 / 5
14
تگهای خبر: تولید , ساری , سرمایه گذاری , سیستم
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا

همه چیز برای یک تعطیلات رویایی در بیا شمال فراهم است. کوله‌بارتان را ببندید و با ما به شمال سفر کنید!