دو توله گمشده هلیا پیدا شدند

دو توله گمشده هلیا پیدا شدند

به گزارش بیا شمال، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از مستقل شدن توله های گمشده هلیا و مشاهده رفتار طبیعی شکار در آنها آگاهی داد.


به گزارش بیا شمال به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، حمید ظهرابی با اشاره به ثبت های میدانی اخیر در این زیستگاه اظهار داشت: در تاریخ سیزدهم خردادماه ۱۴۰۵، ماده یوز شناخته شده «هلیا» در حالی مشاهده شد که تنها سه توله در کنار او حضور داشتند؛ موضوعی که نگرانی هایی را درباره ی سرنوشت دو توله دیگر این خانواده به وجود آورده بود. در عین حال، در ادامه پایش های میدانی، دو یوزپلنگ جوان در تاریخ های دوم و بیست وچهارم خردادماه در پناهگاه حیات وحش میاندشت مشاهده و مستندسازی شدند که بعد از بررسی های تخصصی توسط کارشناسان پروژه محافظت از یوزپلنگ آسیایی، هویت آنها بطور قطعی شناسایی شد.
بگفته ظهرابی، با تطبیق دقیق الگوی خال های بدن این دو فرد با بانک اطلاعاتی جامع یوزپلنگ آسیایی کشور مشخص شد که این دو یوز جوان همان دو توله گمشده «هلیا» هستند. این پروسه شناسایی با استفاده از تحلیل تطبیقی تصاویر ثبت شده و داده های آرشیوی انجام شده و نتیجه آن با قطعیت علمی مورد تأیید کارشناسان پروژه محافظت از یوزپلنگ آسیایی قرار گرفته است.
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: بررسی ها نشان میدهد این دو یوزپلنگ جوان با سن تقریبی حدود یک سال، زودتر از بازه معمول جدایی از مادر در رفتار طبیعی یوزپلنگ ها بصورت مستقل مشاهده شده اند. در شرایط طبیعی، توله های یوز به طور معمول تا حدود ۱۸ ماهگی در کنار مادر باقی می مانند؛ در عین حال، شرایط مناسب فصلی و زیستگاهی در پناهگاه حیات وحش میاندشت همچون وفور طعمه های طبیعی، امنیت نسبی زیستگاه، کاهش تعارضات انسانی و استمرار پایش های حفاظتی می تواند زمینه ساز استقلال زودهنگام و بقای این دو یوز جوان شده باشد.
وی تاکید کرد بررسی های میدانی نشان میدهد این دو یوزپلنگ جوان از سلامت جسمانی مطلوبی برخوردار می باشند و موفق شده اند رفتار طبیعی شکار را در زیستگاه طبیعی خود در پناهگاه حیات وحش میاندشت به خوبی دنبال کنند؛ موضوعی که نشان دهنده سازگاری مناسب آنها با شرایط زیستگاهی و توانایی بقا در طبیعت است.
ظهرابی همین طور با اشاره به نتایج بررسی های کارشناسی اظهار داشت: برمبنای ارزیابی تصاویر ثبت شده، جنسیت یکی از این دو یوزپلنگ جوان بطور قطعی «نر» تشخیص داده شده است، اما تعیین جنسیت فرد دوم به سبب محدودیت زاویه تصاویر بازهم نیازمند بررسی های تکمیلی بوده و اکنون نامشخص اعلام می شود.
او در آخر تاکید کرد: تیم های پایش میدانی، محیط بانان پناهگاه حیات وحش میاندشت و کارشناسان پروژه محافظت از یوزپلنگ آسیایی بطور مستمر رفتار، الگوهای جابه جایی و وضعیت جسمانی این دو یوزپلنگ جوان را تحت رصد دارند تا روند بقا و سازگاری آنها در زیستگاه طبیعی با دقت دنبال شود.
ظهرابی اشاره کرد: ادامه چنین ثبت های امیدوارکننده ای، در کنار مدیریت علمی زیستگاه و مشارکت مسئولانه جوامع محلی، می تواند قدمی مؤثر در راه تقویت جمعیت واپسین بازمانده های یوزپلنگ آسیایی در ایران باشد.


1405/03/30
12:43:41
0.0 / 5
64
تگهای خبر: امنیت , زمین
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا

همه چیز برای یک تعطیلات رویایی در بیا شمال فراهم است. کوله‌بارتان را ببندید و با ما به شمال سفر کنید!