هلیا در راه شمال جابه جایی ۱۰۰ کیلومتری یوز ماده همراه با سه توله

هلیا در راه شمال جابه جایی ۱۰۰ کیلومتری یوز ماده همراه با سه توله

بیا شمال: مدیر ملی پروژه صیانت از یوزپلنگ آسیایی، از جابه جایی حدود ۱۰۰ کیلومتری هلیا همراه با سه توله اش آگاهی داد.


باقر نظامی، مدیر ملی پروژه محافظت از یوزپلنگ آسیایی و زیستگاه های مرتبط، در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با آخرین وضعیت هلیا و توله هایش اظهار داشت: هلیا حدود ۴۰ روز پیش در قسمت جنوبی منطقه یوزکنام در استان سمنان حضور داشت، اما در طول این مدت حدود ۱۰۰ کیلومتر فاصله هوایی جابه جا شده و بسمت شمال حرکت کرده است.
وی اضافه کرد: این یوز از منطقه یوزکنام عبور کرده و از میانجِشت هم گذشته و الان همراه با سه توله خود در محدوده ای دیگر درحال جابه جایی است. وضعیت جسمی توله ها خوب است و مشکل خاصی در مورد آنها مشاهده نشده است.
نظامی ضمن اشاره به دو توله دیگر هلیا که حدود سه ماه قبل از مادر جدا شده اند، اظهار داشت: این دو توله که یک برادر و یک خواهر هستند، حالا در دل منطقه میان دشت در خراسان شمالی زندگی می کنند و وضعیت جسمی بسیار خوبی دارند. آنها با وجود این که حدود شش تا هفت ماه زودتر از زمان معمول به استقلال رسیده اند، توانسته اند به خوبی روی پای خود بایستند.
مدیر ملی پروژه محافظت از یوزپلنگ آسیایی اضافه کرد: سه توله ای که همچنان همراه هلیا هستند، هنوز از نظر جنسیت به صورت قطعی شناسایی نشده اند. به نظر می آید هلیا درحال جست وجوی محدوده هایی مناسب برای جدا کردن این سه توله است تا در آینده امکان ارتباط آنها با توله های قبلی و درنتیجه احتمال جفت گیری میان خویشاوندان کم شود.
وی در رابطه با وضعیت یوزهای سایت تکثیر در اسارت هم اظهار داشت: وضعیت یوزهای این مجموعه، همچون دلبر و ایران، خوب است و دلبر حالا بیشتر از ۱۶ سال سن دارد و رکورد سنی یوزهای نگهداری شده در این مجموعه را شکسته است. با وجود بالا رفتن سن، وضعیت جسمی او مناسب گزارش شده است.
نظامی با اشاره به اینکه تابحال تکثیر در سایت با موفقیت همراه نبوده است، اظهار داشت: هلیا در شرایطی قرار دارد که می تواند باردیگر آبستن شود و باتوجه به زمان جدا شدن توله ها، احتمال دارد طی دو تا سه ماه آتی توله هایش بتدریج یا به شکل هم زمان از او جدا شوند.
وی اضافه کرد: فصل جفت گیری یوزها معمولا در اوایل زمستان، بخصوص دی و بهمن، اتفاق می افتد و در سالهای گذشته هم یوزهای مجموعه از سال ۱۳۹۸ به بعد در همین بازه زمانی جفت گیری کرده و توله دار شده اند. ازاین رو امیدواریم در صورت فراهم بودن شرایط، در بهار سال آینده شاهد توله های جدید باشیم.
مدیر ملی پروژه محافظت از یوزپلنگ آسیایی در رابطه با دشواری محافظت از یوزها هم اظهار داشت: بر خلاف گونه هایی مانند پلنگ که امکان دارد مدت بیشتری در یک محدوده کوهستانی باقی بمانند، یوزها جابه جایی های بسیار گسترده ای دارند و امکان دارد در مدت کوتاهی از چند منطقه و حتی چند استان عبور کنند. همین مساله محافظت از آنها را دشوار می کند.
نظامی تصریح کرد: هلیا و توله هایش در طول این مدت از محدوده چند منطقه عبور کرده و حتی از مناطق مورد انتظار خارج شده اند. تصاویر و مستندات در ارتباط با این جابه جایی ها هم در صفحه پروژه محافظت از یوزپلنگ آسیایی انتشار یافته است.
وی در انتها تاکید کرد: هم اکنون وضعیت جسمی توله های هلیا خوب است و مشکل خاصی در رابطه با آنها گزارش نشده است.


منبع:

1405/05/27
09:52:39
0.0 / 5
6
تگهای خبر: آب , زندگی , سایت , شمال
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا

همه چیز برای یک تعطیلات رویایی در بیا شمال فراهم است. کوله‌بارتان را ببندید و با ما به شمال سفر کنید!