در گزارش بیا شمال مطرح شد؛

تعدد قوانین مانعی در راه تولید

تعدد قوانین مانعی در راه تولید

به گزارش بیا شمال كارشناس اندیشه سیاسی بهبود وضعیت اقتصاد و تحقق شعار جهش تولید را نیازمند رفع موانع و تبدیل چالش ها به فرصت دانست و اظهار داشت: تعدد قوانین مانعی در راه تولید و جهش آن دركشور به حساب می آید.



خبرگزاری مهر-گروه استان ها: ناخوش احوالی اقتصاد ایران بر کسی پوشیده نیست و بهبود این شرایط هدفی است که نیازمند توجه و تلاش بیشتر از جانب متولیان ذی ربط است. البته این مورد در سالی که رهبر معظم انقلاب نام «جهش تولید» را بر آنها نهاده اند بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند عزمی جدی و مشارکتی همه جانبه است.
درباره چالش های پیش روی جهش تولید و راهکارهای فائق آمدن بر این مشکلات گفتگویی با «مجید صیاد نورد» دکترای اندیشه سیاسی ترتیب دادیم. بخش نخست این گفتگو به بررسی مشکلات اختصاص داشت که پیش از این منتشر گردید و اما اینک ادامه این گفتگو با مبحث راهکارهایی بر مبنای توانمندی های متنوع موجود در کشور به منظور دستیابی به راهبرد جهش تولید پیش روی شماست.

کاهش قوانین و بهره مند شدن از شیوه حکومت علوی
صیاد نورد در این گفتگو با تاکید بر اهمیت کاستن از تعدد قوانین، اظهار نمود: بدون شک اگر تعدد قوانین و تکثر دستگاه های ناظر و مجری قانون به حداقل رسیده و قوانین و بروکراسی به کاهش فرآیندهای اداری و سردرگمی تولید کننده و پیشگیری از تفسیر به رأی از جانب نهادهای متفاوت منجر شود گام نخست به خوبی برداشته می شود.
وی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش های مجلس و توانمندی های دیوان عدالت اداری در این حوزه نقش مهمی دارد، اضافه کرد: یکی از راهکار پیشنهادی دیگر؛ نظریه ریزه کردن سیره نبوی و شیوه حکومت داری علوی است، بخصوص در ارتباط با مسائل در رابطه با تولید، بازرگانی و خلق ثروت و کارآفرینی است.
کارشناس اندیشه سیاسی با اشاره به اینکه با عنایت به دستورالعمل هایی که از جانب حضرت علی در حوزه اقتصادی اجرایی می شد، می توان نمونه های گوناگونی را در تشویق به کار، فعالیت و حفظ اقتدار اقتصادی مشاهده کرد، افزود: از طرفی تجربه های مدیریتی دو قرن اخیر در مواجهه با نظریه های اقتصادی غرب و ضرورت ساخت نظریه اقتصادی برآمده از رویاهایی که جمهوری اسلامی ایران را در بهمن ماه ۵۷ ایجاد کرد ابعاد و مؤلفه های اصلی مورد نیاز در مورد برند سازی نظریه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را تشکیل می دهد.
وی با اشاره به اینکه باید توجه داشته باشیم که ظرف ۱۵۰ سال گذشته ایرانی ها برای دستیابی به رویاهای خود دو انقلاب و چندین جنبش اجتماعی اصلاحی را پشت سر گذاشته اند که هدف اصلی این فعل انفعالات اجتماعی، تحقق استقلال سیاسی کشور بود که تحت الشعاع دخالت های خارجی قرار داشت، اضافه کرد: البته دومین هدف مردم ایران زمین، مشروط و قانونمند کردن رفتارهای دولت بوده که متأسفانه هنوز به صورت کامل محقق نشده است.
صیاد نورد افزود: حال توجه داشته باشید نظامی حکومتی که ظرف ۴۰ سال قبل تمامی نظریه های سیاسی و حکومت داری غرب و شرق و نحوه تعامل با ابرقدرت های جهانی را به چالش کشیده و با گذر از بحران های گوناگونی چون ترور، جنگ تحمیلی و تحریم های بین المللی ظالمانه در راه گام دوم انقلاب خود قدم برداشته، زیبنده نیست که از فقر نظریه و نظریه اقتصادی مخصوص به خود رنج ببرد.
وی با اشاره به اینکه این منجر به جولان نظریه های دولت فربه و دولت رفاه شده که طی سال های اخیر ضعف های خویش را در مقابله با تحریم های بین المللی به اثبات رسانده است، اضافه کرد: یکی از مهمترین مشکلات فرهنگ اقتصادی حاکم بر کشور، گرامیداشت فقر و رویگردانی از دنیاست؛ بر طبق این باورها تنها کسی عزیز است که از مال خود به دیگران بخشیده نه آن کسی که برای دیگران ایجاد اشتغال می کند و با تلاش خود توانمندی اقتصادی کشور را در مقابله با تحریم های بین المللی ارتقا می دهد.

تبدیل چالش به فرصت
کارشناس اندیشه سیاسی در ادامه تبدیل چالش ها به فرصت و بهره برداری از فرصت های پیش رو به منظور دستیابی به جهش در تولید صنعتی کشور را راهکار مهمی برای برون رفت از مشکلات دانست و اظهار داشت: باید به این نکته ظریف توجه کرد که متأسفانه تفکر و رویکرد اقتصادی و تولیدی در کشورمان محدود به تأمین نیازهای داخلی است و این در شرایطی است که تفکر و استراتژی صادرات محور همان راهکار برون رفت از محدودیت های ناشی از تحریم های بین المللی است.
وی اضافه کرد: الگوی موفق منطقه آزاد و بندر چابهار مبین این واقعیت است که باوجود تلاشهای دولت آمریکا در جهت بین المللی کردن تحریم ها ضد ایران و القا پروژه ایران هراسی در سطح منطقه و بین الملل، نیازهای دیگران به ظرفیت های مختلف و متنوع ایران بخصوص در حوزه های ترانزیتی ما بین کشورهای منطقه که در این مورد خاص ما بین دو کشور هندوستان و افغانستان ظهور یافته، امکان شکستن تحریم همه جانبه کشورمان را فراهم می آورد.
صیاد نورد تاکید کرد: تقویت بازارهای منطقه ای ایران از راه تولید در جهت نیازهای الگوی مصرف آن کشورها و تنوع بخشی به بازارهای هدف بر مبنای توانمندی های تولیدی کشور یکی از راهکارهایی است که اقتصاد ایران را در سطح بین المللی دارای قدرت چانه زنی و مانور بیشتری کرده و آن الگوی حکومت اسلامی مورد نظر انقلابیونی که سال ۵۷ موفق به استقرار این نظام شدند را در حوزه اقتصادی به منصه ظهور می رساند.
وی با اشاره به اینکه در دوران جهانی شدن، یکی از ابزارها برای انتقال نظرات و دیدگاه ها در سطح جهان محصولات تولیدی است، اظهار نمود: کالاهایی که می تواند پیام آور کیفیت و ماهیت تفکرات، الگوهای ذهنی رفتاری، فرهنگی و حتی استراتژی های حکومت داری تولید کننده باشد؛ پس باید محصولات تولید شده در ایران در بازارهای منطقه ای حضور داشته باشند و به ایفای نقش بپردازد.
ظرفیتی به نام موقعیت جغرافیایی
صیادنورد در ادامه با اشاره به اینکه راهکار دیگر جهت برون رفت از چالش های پیش روی، بهره گیری از ظرفیت های موقعیت جغرافیایی کشور است، افزود: موقعیت متمایزی که بر مبنای آن ایران در شاهراه اصلی مسیرهای ارتباطی آسیا، اروپا، آفریقا قرار گرفته و با عنایت به روند تصاعدی حجم مناسبات اروپا و آسیا ظرف ۱۰ سال قبل و اینکه ترانزیت یکی از راهکارهای جذب سرمایه گذاران حوزه بازرگانی و تجاری است، همچون ظرفیت های پرارزش به حساب می آید.
وی با اشاره به اینکه همکاریهای منطقه ای و عضویت ایران در اتحادیه های اقتصادی یا سیاسی منطقه ای بخصوص در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی هم تاکید شده است، اظهار داشت: ایران یکی از بنیانگذاران اتحادیه اقتصادی اکو، گروه دی ۸، کریدور بین المللی شمال-جنوب بوده و نقش مهمی در سازمان کنفرانس اسلامی و چندین کریدور بین المللی داشته و دارد، و اخیراً هم در حوزه گمرکی همکاری هایی را به منظور عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا شروع کرده است.
صیادنورد در ادامه با اشاره به منافع استراتژیک کریدور شمال-جنوب با کشورهای روسیه و هندوستان بوده و از روابط سیاسی-اقتصادی ویژه ای با جمهوری خلق چین هم برخورداریم، اظهار نمود: این روابط زمانی حائز اهمیت می شود و بر این اساس با هدفمند کردن تعاملات در قالب اقتصاد مقاومتی، ما به ازاهای لازم را برای جذب سرمایه گذاران تولیدی کشورهای مزبور در کشورمان تأمین کرد.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه اغلب متفکرین ظرف سال های اخیر جهانی شدن را جهانی کردن و یک پروژه غربی تلقی و تعریف کرده و با این تفسیر غلط، مانع بهره گیری حداکثری ایران از ظرفیت ها و منافع ناشی از ابعاد مختلف جهانی شده اند، اضافه کرد: در سال های اخیر شاهد ایجاد نگاه و شناختی دقیق تر از فرصت ها و چالش های ناشی از روندها و ابعاد مختلف جهانی شدن، با تغییر در رویکردهای رسانه ای، خبری، فرهنگی، تبلیغی و فکری کشورمان به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت های اقتصادی جهانی شدن، بوده ایم.


منبع:

1399/07/15
12:54:02
5.0 / 5
1771
تگهای خبر: ابزار , بازرگانی , برند , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا