گزارش بیا شمال؛

یك بام و دو هوای رفع موانع تولید در استان گیلان

یك بام و دو هوای رفع موانع تولید در استان گیلان

به گزارش بیا شمال ستاد رفع موانع تولید سال ۹۴ با هدف بررسی و حل مشکلات واحدهای تولیدی و بازگشت آنها به چرخه تولید تشکیل شد اما آنچه که امروز مشاهده می شود این بوده که گاهی خود این ستاد یکی از موانع می باشد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- رضا اکبری: از آنجایی که قلب اقتصاد کشور در فعالیت کارخانه های تولیدی آن تپیده و تولید ملی بعنوان بازده فعالیت این کارخانه می تواند خون تازه ای در رگ های اقتصادی کشور به جریان انداخته و راه علاج خیلی از مشکلات، برمبنای تأکیدات رهبر معظم انقلاب در چند سال قبل اقتصاد مقاومتی است.
اما رهبری امسال را به نام سال «جهش تولید» نامگذاری کردند تا بگویند توجه به تولید و رونق آن برای جهش اقتصادی کشور و افزایش توان اقتصادی و معیشتی مردم بیش از هر برهه دیگری تاریخ کشور از اهمیت برخوردار بوده و از طرف دیگر با رونق تولید، شاهد افزایش اشتغال برای جوانانی باشیم که با ذهن خلاق خود توانایی به حرکت درآوردن چرخ های تولید را داشته و پایه های اقتصادی را محکم و استوار بنا خواهند کرد.
اگرچه از تیرماه سال ۹۴ با ابلاغ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیری و ارتقای نظام مالی در کشور، واحدهای تولیدی زیادی از حالت راکد و نیمه فعال جان باردیگر گرفته و شروع به کار کردند اما وجود مشکلات در عرصه تولید به هیچ وجه قابل انکار نیست به شکلی که خیلی از آنها به سبب سنگ اندازی دستگاه های موازی و عدم تحقق وعده های داده شده به تولید کنندگان کمر خم کرده و در نیمه راه باردیگر ترمز دستی تولید را کشیده و عطایش را به لقایش بخشیدند.
با توجه بگفته مسئولان استان گیلان در زمینه جایگاه این استان در زمینه پرداخت تسهیلات رفع موانع تولید برآن شدیم تا این گفته را بررسی و ببینیم رفع موانع تولید در گیلان تا چه اندازه در فعال سازی واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال نقش داشته و آیا کارخانه های احیا شده همچنان مشغول فعالیت و تولید هستند یا به وضعیت گذشته خود بازگشته اند.
استان گیلان دو هزار و ۹۵۰ واحد صنعتی فعال دارد که برمبنای اعلام مسئولان ارشد این استان، بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی به چرخه تولید و افزایش ظرفیت گیلان بعنوان اهداف راهبرد اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفته و برمبنای برنامه ریزی های انجام شده مقرر است ۱۱۰ طرح نیمه تمام صنعتی استان تا سال آینده به بهره برداری برسد.

رشد ۱۴۶ درصدی پرداخت تسهیلات در سال گذشته
استاندار گیلان در این زمینه با اشاره به هزار و ۵۰۰ واحد راکد تعطیل و نیمه فعال در سال ۹۷ در شهرک ها و نواحی صنعتی، از بازگشت بیش از ۳۶۰ واحد نیمه فعال و راکد به چرخه تولید آگاهی داده بود.
ارسلان زارع در حالی از پرداخت تسهیلات هزار و ۵۵۴ میلیارد تومانی به یک هزار و ۶۴۳ طرح در این استان آگاهی داده که معتقد می باشد بعضی از بانکهای عامل و دستگاه های اجرائی در روند اجرای طرح ها و پرداخت تسهیلات کم کاری کرده و کارت زرد خودرا برای دادن اخطار به بانک ها از جیب خارج و تاکید می کند کم کاری هیچ بانک و دستگاه اجرائی برای رونق تولید پذیرفتنی نیست.
وی خواهان رسیدن واحدهای نیمه فعال به ظرفیت اسمی و واحدهای راکد به مرحله فعالیت شد و بر تسریع روند واگذاری واحدهای تملک شده توسط بانک ها تسریع روند واگذاری واحدهای تملک شده توسط بانک ها در مدت سه ماه تاکید کرده است.
زارع همین طور با اشاره به تعریف ۹۲ پروژه در قالب برنامه های جهش تولید در گیلان و پیش بینی ایجاد اشتغال برای چهار هزار نفر، افزود: که در امتداد پشتیبانی از کارآفرینان و فعالان این واحدها، هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی و تامین شده و مجوزهای لازم برای پرداخت این تسهیلات صادر و به بانکهای عامل معرفی می گردند.
وجود ۳۰۰ واحد راکد و نیمه فعال صنعتی در گیلان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بازگشت ۴۱۷ واحد تولیدی راکد و تعطیل به چرخه تولید در سال گذشته، اضافه کرد: حدود ۳۰۰ واحد راکد و نیمه فعال هم در بخش صنعت شناسایی شده اند که فعال سازی حداقل ۴۵ واحد برای امسال برنامه ریزی شده است.
فرهاد دلق پوش با تاکید بر ضرورت تامین سرمایه در گردش برای مواد اولیه به واحدهای دارای نیاز مبرم برای خروج از بحران و ادامه تولید، اظهار داشت: یکی از راه های رسیدن به این هدف افزایش میزان راندمان بخش خصوصی با اعطای تسهیلات مورد نیاز و سرمایه در گردش است.
وی با اشاره به دو برابر شدن سرمایه گذاری صنعتی و همین طور صادرات در سال قبل به پیش بینی ۳۰ میلیون دلاری این سازمان برای جایگزینی واردات در گیلان در امتداد احیای واحدهای راکد و نیمه تمام اشاره و سهم اشتغال پایدار صنعتی گیلان را نسبت به سایر استان های کشور بیش از ۷.۳ اعلام نمود.
دلق پوش افزود: گیلان از نظر اشتغال صنعتی در رتبه دوازدهم و از نظر تعداد واحد صنعتی در رتبه نهم کشور قرار دارد.
وی اظهار داشت: استان گیلان با وجود شرایط و پتانسیل های ویژه به لحاظ زیرساخت های ریلی، جاده ای، دریایی و هوایی و همین طور دسترسی به بازار ۴۰۰ میلیون نفری حاشیه خزر می تواند بعنوان پیشانی تحرک اقتصادی کشور باشد.

دود اختلاف نظرهای سازمان های دولتی به چشم مردم می رود
در کنار همه مواردی که مسئولان در جلسات گوناگون گفته اند سر تولید کننده بعنوان محور اصلی برگزاری جلسات و کسی که باید نفعی از این جلسات را برای رونق کسب وکار خود و چرخاندن چرخه اقتصاد کشور را داشته باشد همیشه بی کلاه مانده و بدعهدی بانک ها در پرداخت تسهیلات، مهلت ندادن به وام گیرندگان در صورت معوق شدن اقساط و همین طور وجود دلالان بی شماری که دستشان با بعضی از مسئولان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در یک کاسه جای گرفته و مواردی از این دست باعث شده تا تولید کننده یا از فعال شدن کارخانه خود صرف نظر کند و یا اینکه عطای کارخانه اش را بعد از گذشت مدتی از احیای آن به لقایش ببخشد.
«محمد رسول سماکچی» رئیس کانون کارفرمایی گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلان اینکه برگزاری جلسات ستاد رفع موانع تولید بهتر از نبودن آن است، اظهار نمود: متأسفانه به سبب فراهم نبودن زیر ساخت های لازم برگزاری این جلسات تنها بعنوان مسکنی بر درد تولید کننده بوده ولی برگزاری آن بهتر از نبودن آنست.
وی گرانی مواد اولیه، انتقال ارز و خرید تجهیزات را از مشکلات عمومی تولیدکنندگان در سطح کشور برشمرد و افزود: با وجود اینکه گیلان در دوران پیش از پیروزی انقلاب همیشه جز سه استان برتر در صنعت نساجی بود اما حالا وضعیت فعالیت واحدهای تولیدی در استان های دیگر کشور بهتر از گیلان است گیلان در دوران پیش از پیروزی انقلاب همیشه جز سه استان برتر در صنعت نساجی بود اما حالا وضعیت فعالیت واحدهای تولیدی در استان های دیگر کشور بهتر از گیلان است چون مسئولان آن استانها عملکرد بهتری نسبت به مدیران ارشد گیلان در رفع موانع تولید دارند.
سماکچی با اعلان اینکه صنایعی همانند نساجی به غیر اهلش واگذار شده و تنها صنعت ریسندگی در گیلان توسعه یافته است، اشاره کرد: کارخانه پوشش هم بعد از واگذاری کاملاً تخلیه شد و این یعنی اینکه سرمایه گذار برای تصاحب و فروش زمین این کارخانه مبادرت به خرید آن کرده است.
وی نبود احساس مسئولیت در میان مدیران بانکهای استان و عدم ایفای تعهدات بموقع بانک ها در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی را یکی از موانع بر سر راه تولید گیلان دانست و افزود: بیش از ۱۰۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ توسط بانک ها توقیف شده و این بدان مدلول است که ثروت ملی کشور بلاتکلیف بر روی زمین مانده و نه از فروش آن خبری است و نه نسبت به واگذاری آن تمایلی نشان می دهند و از طرف دیگر به قدری سنگ اندازی در این مسائل بر سر راه تولید کننده وجود دارد که خرید زمین و ساخت یک واحد تولیدی جدید به صرفه تر از اجاره یک واحد تولید راکد است.
سماکچی با اشاره به نبود مشکلات زیر ساختی صنایع در گیلان و لزوم جلوگیری از فروش زمین های کارخانجات راکد و نیمه فعال، اشاره کرد: هر کشوری برای توسعه نیازمند تولیدات علمی، صنعتی و فناوری است اما متأسفانه در گیلان شاهد می باشیم که جهش تولید تنها در شعار خلاصه می شود و در کنار آن جهش تورم و گرانی روز به روز افزایش می یابد و جلسات رفع موانع تولید تنها در برگزاری جلسات و مصوبات بی ثمر خلاصه می شود.
وی با اعلان اینکه مهمترین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور، مواد پتروشیمی است، اضافه کرد: با وجود اینکه ایران در زمینه پتروشیمی یکی از بزرگترین تولید کنندگان است اما همین مواد اولیه توسط خود دولت و برای کسب سود بیشتر گران می شود و تنها دلیلی گرانی آن استفاده بعضی از مسئولان از قدرت خود به صورت مستقیم یا غیر مستقیم و زد و بند با دلالان است که همیشه یک پای ماجرا قرار دارند.
بانک ها تمکین نمی کنند / از بانک مرکزی دستور می گیریم نه ستاد رفع موانع تولید
برای اینکه یک طرفه به قاضی نرفته باشیم به سراغ چند نفر از مدیران واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعالی رفتیم که بگفته سازمان صمت از تسهیلات رفع موانع تولید بهره برده و کسب وکار واحد تولید خودرا رونق بخشیده اند.
مدیرعامل یکی از شرکت های تولیدکننده الکل که مدعی است در صورت حمایت بانک ها از واحد تولیدی اش، می تواند به بزرگترین تولید کننده الکل کشور تبدیل گردد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: از سال ۹۷ تا کنون درگیر دریافت تسهیلات از ستاد رفع موانع تولید هستم و همچنان در پیچ و خم کوچه های بروکراسی اداری گیلان سرگردانم.
مرتضوی افزود: برمبنای مصوبه ستاد رفع موانع تولید در سال ۹۵، سه میلیارد تومان وام جهت راه اندازی واحد تولیدی مصوب و از طرف بانک صنعت و معدن در سال ۹۷ این مبلغ پرداخت گردید اما از آنجایی که این سه میلیارد تومان می توانست در سال ۹۵ کارخانه مرا را راه اندازی کند باتوجه به نوسانات قیمت ارز، عملاً این مبلغ بی ارزش شد.
وی اضافه کرد: بعد از آن بار دیگر با ارائه درخواستی موفق شدم در سال ۹۸ مصوبه ۲۳ میلیارد تومان تسهیلات را با عاملیت بانک سپه گیلان از ستاد رفع موانع تولید بگیرم اما همچنان در بروکراسی اداری مانده ام و بانک سپه با پرداخت نصف این مبلغ موافقت کرده و اعلام می کند که برمبنای قانون باید بانک مرکزی اجازه پرداخت این رقم از تسهیلات را بدهد و از ستاد رفع موانع تولید و استانداری دستور نمی گیرد.

سنگ اندازی بانک ها در راه دریافت تسهیلات
به سراغ یکی دیگر از تولید کنندگان متقاضی دریافت تسهیلات رفع موانع تولید گیلان رفتیم. وی هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: در سال ۹۸ درخواست دریافت تسهیلات را از محل رفع موانع تولید ارائه دادیم و از طرف سازمان صمت استان مبلغ ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات مصوب شد ولی بانک ملی عملاً پس از حدود یکسال، تنها ۱۱ میلیارد تومان از مبلغ درخواستی و آن هم تحت عنوان سرمایه در گردش به واحد تولیدی من پرداخت کرد.
رضا غفاری با اشاره به همکاری بسیار عالی صنعت و معدن و تجارت در راه اندازی واحد تولیدیش، اضافه کرد: ما از مشتریان درجه یک بانک ملی بودیم ولی مخالفت بی خود و سنگ اندازی یکی از اعضای هیأت مدیره بانک ملی استان موجب شد دست به دامان یکی از نمایندگان مجلس شویم و با توجه به این که ۱۱ ماه پس از مصوبه ستاد رفع موانع تولید این وام پرداخت گردید عملاً به سبب نوسانات قیمت ارز مواد اولیه به دو برابر قیمت افزایش ماند و سر تولید بی کلاه ماند.
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی هفته دولت امسال، تولید را مادر و کلید اصلی حل مشکلات جامعه دانستند و بر رفع پیچ و خم های عجیب اداری در دادن مجوز تولید و هم حل مشکل تسهیلات بانکی تاکید کردند اما آنچه که مشخص است این بوده که تنها انگیزه مورد نیاز تولید کننده برای ادامه تولید رفع موانع بروکراسی اداری و ارائه تسهیلات قانونی می باشد.
اما با این یک بام و دو هوای بر طرف کردن موانع تولید از طرف دولتمردان آدمی می ماند که آیا واقعاً دولت تصمیم به رفع موانع بر سر راه تولید داشته و اگر چنین است چرا بانک ها که زیر مجموعه دولت هستند برای مصوبات جلسات و دستورات دولتمردان ارزشی قائل نشده و قوانین خودرا به اجرا می گذارند و اگر قرار بود هرکس ساز خودرا بزند چرا اساساً ستاد رفع موانع تولید در سال ۹۴ تشکیل شد.

1399/10/15
01:07:21
0.0 / 5
1029
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان بیا شمال

بیا شمال

تگهای بیا شمال

biashomal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بیا شمال محفوظ است

بیا شمال بیا شمال

معرفی شمال و خرید و فروش ویلا