رئیس دانشگاه گیلان خبر داد
ایجاد پهنه نوآوری کشاورزی جلگه گیلان
به گزارش بیا شمال، از گیلان رییس دانشگاه گیلان با اعلان اینکه بدنبال ایجاد پهنه نوآوری کشاورزی جلگه گیلان در این دانشگاه هستیم، اظهار داشت: ناحیه نوآوری کشاورزی دانشگاه گیلان اساسا به یک الگوی منحصر به فرد در کشور و منطقه غرب آسیا تبدیل خواهد شد که توسعه کشاورزی دانش بنیان را در دستور کار دارد.
دکتر فرید نجفی در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، ضمن اشاره به شروع آموزش عالی در استان گیلان از سال ۱۳۴۳ با تاسیس آموزشگاه عالی پرستاری، اظهار نمود: مدرسه عالی تجاری رشت و مدرسه عالی مدیریت لاهیجان نیز در سال ۱۳۴۸ تاسیس شد.
وی با اشاره به اینکه آموزشگاه عالی پرستاری در دهه ۶۰ به دانشگاه علوم پزشکی تبدیل شد، خاطرنشان کرد: مدرسه عالی تجاری رشت و مدرسه عالی مدیریت لاهیجان نیز در سال ۱۳۵۳ تحت عنوان دانشگاه گیلان ادغام شدند.
رئیس دانشگاه گیلان ضمن اشاره به فعالیت این دانشگاه پس از انقلاب با هشت رشته تحصیلی و ۵۰۰ دانشجو، خاطرنشان کرد: دانشگاه گیلان هم اکنون ۱۳۷ رشته - گرایش در مقطع کارشناسی، ۲۵۳ رشته - گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۵۴ رشته - گرایش در مقطع دکترا دارد.
نجفی، با اشاره به اینکه سالانه ۴۵۰۰ دانشجو در ۵۴۴ رشته - گرایش دانشجو می پذیریم، اظهار داشت: دانشگاه گیلان دارای ۱۰ دانشکده، دو پژوهشکده و یک پردیس است.
وی دانشکده های دانشگاه گیلان را شامل فنی و مهندسی، مهندسی مکانیک، فنی مهندسی شرق گیلان، معماری و هنری، تربیت بدنی و علوم ورزشی، ادبیات و علوم انسانی، علوم کشاورزی، منابع طبیعی، علوم پایه و علوم ریاضی دانست و متذکر شد: پژوهشکده حوزه آبی خزر و پژوهشکده گیلان شناسی نیز در این دانشگاه فعال است.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه حدود ۶۰۰ عضو هیئت علمی با رتبه دانشیار به بالا داریم، تصریح کرد: ۱۸ هزار و ۵۰۰ دانشجوی فعال داریم که الان مشغول به تحصیل هستند؛ همین طور ۳۰۰ دانشجوی خارجی از کشورهای عراق و افغانستان و روسیه و یمن و سوریه و... داریم.
وی از عضویت دانشگاه گیلان در اتحادیه دانشگاه های کشورهای حاشیه دریای خزر و راه اندازی دبیرخانه دائمی اتحادیه در این دانشگاه آگاهی داد و افزود: سند استراتژیک دانشگاه گیلان بر طبق سند دانشگاه اسلامی، نقشه جامع علمی کشور و طرح تحول آموزش عالی دولت سیزدهم تدوین شده است.
نجفی، هدف دانشگاه گیلان را رسیدن به دانشگاه اسلامی و جامعه محور دانست و بیان نمود: دانشگاه جامعه محور دانشگاه نسل چهارم است که بر طبق نیاز جامعه حرکت می کند و پس باید رشته های دانشگاهی را به سمت حل نیازهای جامعه ببریم.
وی با تکیه بر لزوم بازبینی رشته های کم متقاضی، اظهار داشت: بدنبال راه اندازی رشته های بین رشته ای برای حل مسائل استان هستیم. یکی از معضلات استان گیلان پسماند است و پس باید به سمت رشته ای برویم که محیط زیست و اقتصاد و مدیریت را با هم دارد؛ همین طور به عنوان یک استان شمالی به شدت نیازمند رشته مهندس کشتی و رشته دریانوردی هستیم که درحال راه اندازی است.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی نباید بیکار بمانند، اظهار نمود: دانشجویان باید علم را به عمل تبدیل کنند.
وی ضمن اشاره به سبقه دانشگاه گیلان در زمینه پژوهش، خاطرنشان کرد: امروز اساتید دانشگاه گیلان جزو یک درصد برتر دنیا در زمینه پژوهش هستند و برای استان و کشور افتخارآفرینی می کنند.
نجفی دانشجویان تحصیلات تکمیلی را بازوی پژوهشی دانشگاه گیلان دانست و افزود: هم اکنون ۳۰ درصد دانشجویان دانشگاه گیلان دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند و با کمک اساتیدشان بر روی پروژه های کشاورزی، صنعتی، خدماتی و علوم انسانی کار می کنند.
رئیس دانشگاه گیلان ضمن اشاره به برگزاری بیست و سومین هفته پژوهش و فناوری استان در بازه زمانی ۱۲ لغایت ۱۸ آذر، متذکر شد: طی یک سال قبل ۶۶ قرارداد به ارزش ۲۰ میلیارد تومان با سازمان ها و شرکت های مختلف امضا کردیم؛ همین طور ۴۱ قرارداد با شرکت های خصوصی و ۱۱۴ قرارداد با دستگاههای اجرائی داریم.
وی ۲۹۰ قرارداد جاری دانشگاه گیلان را در زمینه پژوهش و صنعت دانست و بیان نمود: یک ششم اعضای هیئت علمی دانشگاه گیلان درگیر پروژه های پژوهشی در رابطه با صنعت و کشاورزی و خدمات و علوم انسانی هستند.
نجفی، ضمن اشاره به پتانسیل دانشگاه گیلان در زمینه های پژوهشی در رابطه با کشاورزی، خاطرنشان کرد: بدنبال ایجاد پهنه نوآوری کشاورزی جلگه گیلان در این دانشگاه هستیم؛ ناحیه نوآوری کشاورزی دانشگاه گیلان اساسا به یک الگوی منحصر به فرد در کشور و منطقه غرب آسیا تبدیل خواهد شد که توسعه کشاورزی دانش بنیان را در دستور کار دارد.
وی با اشاره به اینکه کلینیک کشاورزی را نیز برای حل مشکلات کشاورزان در دانشگاه گیلان راه اندازی کردیم، اضافه کرد: امسال موفق شدیم بدون لطمه به محیط زیست، با آفت ملخ مراکشی مبارزه نماییم این آفت را از بین ببریم.
رئیس دانشگاه گیلان ضمن اشاره به راه اندازی کلینیک صنعت دانشگاه گیلان جهت رفع مشکلات فنی و مدیریتی صنایع و واحدهای تولیدی نیمه راکد، اظهار داشت: مرکز نوآوری و فناوری دانشگاه گیلان نیز راه اندازی شده که بدنبال تجاری سازی محصولات دانش بنیان است.
نجفی، یکی از برنامه های دانشگاه گیلان را راه اندازی رشته های مشترک با منطقه اوراسیا بمنظور افزایش تعاملات علمی و پژوهشی بین دانشگاه گیلان و دانشگاه های کشورهای منطقه اوراسیا دانست و تصریح کرد: توسعه روابط علمی و فناوری دانشگاه گیلان با دانشگاه های کشورهای اسلامی با محوریت تبادل دانشجو و استاد و اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک نیز در دستور کار است.
وی ضمن اشاره به توسعه روابط دانشگاه گیلان با کشورهای چین، ونزوئلا، آلمان و سوئد بوسیله اعضای هیئت علمی، خاطرنشان کرد: دانشگاه گیلان جزو ۱۰ دانشگاه جامع برتر کشور است.
رئیس دانشگاه گیلان، سند استراتژیک این دانشگاه را در شش حوزه آموزش، پژوهش و فناوری، فرهنگی، دانشجویی، روابط بین الملل و اداری - مالی دانست و اظهار داشت: در یک برنامه چهار ساله بدنبال رسیدن به دانشگاه اسلامی که همان دانشگاه نسل چهارم است، هستیم و پس مقالات علمی باید به سمت حل مشکلات جامعه برود.
وی در آخر با تکیه بر این که همیشه گوش شنوای مطالبات دانشجویان بوده و هستیم، افزود: دانشگاه محل تضارب افکار و گفت و گوی منطقی است و پس انتقاد و سفارش و پیشنهاد را در قالب کرسی های آزاداندیشی و تریبون های آزاد می پذیریم.
منبع: بیا شمال
این مطلب بیاشمال را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب